London Screenwriters' Festival

rok za prijavu: 29.06.2012.

link: www.londonscreenwritersfestival.com
kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

50 Kisses je jedinstveni natječaj u organizaciji London Screenwriters’ Festivala koji garantira da će vaš film, ako scenarij bude među odabranima, sigurno biti snimljen.

Natječaj je otvoren scenaristima iz cijelog svijeta, neovisno o profesionalnom iskustvu. Osnovni zadatak je vrlo jednostavan – treba napisati scenarij kratkog igranog filma na maksimalno dvije stranice koji u sebi sadrži barem jedan poljubac i koji se odvija na Valentinovo.

U prvoj fazi natječaja žiri će odabrati 50 najboljih scenarija i javno ih ponuditi na realizaciju.

U drugoj fazi (do kraja rujna) svi zainteresirani filmaši mogu snimiti film po bilo kojem od odabranih scenarija. Nakon toga žiri će za svaki od 50 scenarija izabrati po jednu najbolju ekranizaciju. Nakon toga svi će ti kratki filmići biti spojeni u cjelovečernji omnibus.

Treća faza počinje na Valentinovo 2013. kada film pod naslovom 50 poljubaca kreće u kino-distribuciju u Londonu. Natječaj završava proglašenjem najboljeg filma, scenarija, glumačkog nastupa, kamere, montaže i plakata.

Newsletter

Intervjui

Razgovor s izraelskim glumcem Makramom Khouryjem; s Festivala mediteranskog filma Split 2014. piše Iva Meštrović.

Scenaristički rječnik

dugometražni film

eng. feature film, full-length film

(cjelovečernji film, dugi film)

kategorija filmskog djela koje svojim trajanjem ispunjava tradicionalno standardno jedinično prikazivačko vrijeme kinoprograma – oko 2 sata; u prošlosti je standard bio kraći (npr. na Oscarima kao dugometražni službeno još uvijek konkuriraju svi filmovi koji su duži od 40 minuta) dok se danas ustalio na minimalno trajanje od oko 90 minuta; najčešća forma igranog filma, nešto rjeđa za dokumentarne i animirane, vrlo rijetka za eksperimentalne filmove

 

Koristan link

  • IMDB
    baza koja sadrži osobne iskaznice gotovo svih filmova ikada snimljenih